Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
Najava 26. Dana narcisa
Najava 26. Dana narcisa

 

 

 

 

 

 

 

 

Trg Josipa bana Jelačića (Zagreb)

26.03.2022 10:00 - 14:00

 
Hrvatska liga protiv raka
21.11.2022.
ECL- 42nd Annual Conference:
15.11.2022.
Održana akademija Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet u prigodi 20. obljetnice osnutka
07.11.2022.
Brkati studeni
03.10.2022.
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke u kazalištu Štagalj održan bogat umjetnički program
28.09.2022.
Više od 2000 građana obilježilo 23. izdanje humanitarne trke Terry Fox Run
25.09.2022.
Održan sedmi međunarodni Dan dojki & BRA Day
09.08.2022.
Onkološke medicinske sestre i tehničari
23.06.2022.
Zahvala za sudjelovanje na 4th Policy meet up u organizaciji Hrvatske lige i Health Hub-a
20.06.2022.
Zaključci 4th Virtual Heroic Policy Meetup
17.06.2022.
4th VIRTUAL HEROIC POLICY MEETUP
25.05.2022.
Ministar Beroš povodom Europskog tjedna borbe protiv raka:
27.03.2022.
Hrabrim pričama žena o borbi s rakom dojke obilježen 26. Dan narcisa
 

Više od 2000 građana obilježilo 23. izdanje humanitarne trke Terry Fox Run

Zagreb, 26. rujna 2022. – Dvadeset i tri godine za redom Zagreb sudjeluje u jednom od najljepših i najpoznatijih maratona na svijetu, Maratonu nade. Riječ je o središnjem događanju humanitarne akcije Terry Fox Run koja se ove godine odvijala pod sloganom Ne odustajem, a koja je okupila više od 2000 građana u zagrebačkom parku Bundek. Nakon dvije godine virtualnog druženja, građani su ponosno krenuli sa startne linije hodanjem ili trčanjem te su nastavili tamo gdje je Terry Fox nažalost stao. Nastavili su prenositi nadu o boljem svijetu u kojem se ne umire od raka.

Akciju su prije 23 godine u Hrvatskoj pokrenuli Kanadsko veleposlanstvo i Hrvatska liga za borbu protiv raka, a tijekom godina podršku su dali i brojni građani kao i sve relevantne javne institucije. “Ovo je prekrasna tradicija koja je započela u Kanadi i koja se nastavila u 60 zemalja diljem svijeta, između ostalih i u Hrvatskoj.  Inspirirani velikim Terryjem Foxom, svake se godine trčimo kako bismo skupili donacije za borbu protiv raka. Vrlo sam sretan što smo ove godine ponovno uživo i da možemo zajedno utrčati u cilj“,rekao je Nj.E. Alan Bowman, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.

Terry Fox Run je u protekle 22 godine okupio više od 100.000 sudionika u Hrvatskoj, a prije zvuka koji je označio sam početak ovogodišnjeg izdanja, građane su pozdravili i brojni uvaženi gosti. Marija Bubaš, državna tajnica Ministarstva zdravstva, obratila se u ime ministra Vilija Beroša te cijelog ministarstva. “Svatko tko je imao u obitelji ili u svojoj neposrednoj blizini osobu koja se bori protiv karcinoma zna što to znači i zna da se najprije moramo boriti protiv nejednakosti koje postoje geografski u pružanju skrbi. Moramo o tome govoriti javno i na glas te ne smijemo odustati jer je svaki korak važan i jer se broji.“

Luka Juroš, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, istaknuo je koliko je važno podržati borbu protiv raka. “Terry Fox je poznat po svojoj izjavi: “Čak iako ja ne uspijem, drugi ne smiju odustati i ova trka se mora nastaviti i bez mene.“ To je doista ono što vidimo i ovdje danas. Zahvalio bih se svima vama te svim partnerima projekta, u ime gradonačelnika Tomislava Tomaševića kao i u svoje osobno ime, jer omogućavate da se ova borba nastavlja i dalje i da traje sve ove godine.

Zaklada Terry Fox Run prikupila je više od 850 milijuna dolara za istraživanje raka u svijetu, a u Hrvatskoj je ova inicijativa osigurala gotovo 7 milijuna kuna, koji su donirani za istraživanja te borbu protiv raka. “U svoje osobno ime i u ime Hrvatske lige za borbu protiv raka zahvaljujem vam se što ste pridružili ovogodišnjoj trci koja se održava u čast jednom velikom junaku. Kad smo krenuli 2000 godine, bilo nas je jedva pedesetak na Jarunu, a danas smo svjedoci kako se iz godine u godinu širila te dolazila do sve većeg broja naših građana. Ova je trka postala jedna od najvažnijih javnozdravstvenih kampanja u Hrvatskoj, u borbi protiv raka. Ovogodišnja donacija ide na adresu Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju „Dr. Mladen Ćepulić“, kako bi se postigli što bolji rezultati tijekom intenzivnog liječenja djece s dijagnozom malignog tumora“, izjavio je dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige za protiv raka.

„ Ovogodišnja akcija održava se pod sloganom Ne odustajem, riječima koje sadrže u sebi snažnu poruku i koje su Terryja Foxa vodile do posljednje milje te koje svima može biti moto da se zajedničkim snagama i dalje kroči njegovim putem u nadi da će znanost u budućnosti donijeti lijek protiv raka. U Hrvatskoj se 23. put trčalo hodalo, rolalo i vozio bicikl u Terryjevo ime, u ime mladića koji je postao legenda te pozitivna inspiracija kako nama tako i milijunima drugih ljudi diljem svijeta“, izjavila je Illeana Cesarec, članica uprave tvrtke MPG d.o.o., suorganizatora humanitarne trke.

Zabavno-glazbeni program vodio Alek El-kazal, a prije početka trke, posjetitelji događanja mogli su kupiti majice s vizualom akcije, vidjeti nastup zbora Zagrepčanke i dečki te uživati u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb i kanadskim palačinkama s javorovim sirupom.

Hrvatsko izdanje trke Terry Fox Run održava se u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.  

Više informacija o 23. izdanju trke Terry Fox Run te načinima doniranja može se pronaći na stranici: http://www.facebook.com/TFRCroatia.

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka