Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
.
.
 
Hrvatska liga protiv raka
27.08.2023.
Plastičnim čepovima do skupih lijekova – i Vi možete pomoći
08.07.2023.
„ACAP Medical day“ u sklopu konferencije „Connecting the Doers: taking Croatia to the Next Level“
26.05.2023.
Održana akcija 12 minuta kretanja protiv raka
02.05.2023.
Održan okrugli stol povodom tjedna cijepljenja – o važnosti cijepljenja protiv HPV-a
24.04.2023.
Održan simpoziji o ulozi udruga u implementaciji Nacionalnog strateškog okvira protiv raka do 2030.
24.04.2023.
Romana Jerković održala konferenciju u EU parlamentu “Time to screen!”
18.04.2023.
60 sekundi za spasiti život
26.03.2023.
Održan 27. Dan narcisa
17.03.2023.
Prof. Eljuga ususret Danu narcisa, simbolu upozorenja na rak dojke
12.02.2023.
Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!
01.02.2023.
Održan 6. hrvatski simpozij o prevenciji početnog raka vrata maternice (26-28.1.2023.)
21.01.2023.
Održan 16. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice
 

Održan 1. hrvatski simozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice

U prigodi europskog tjedna protiv raka vrata maternice, dana 27.siječnja 2012. u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice održan je 1. hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Prevencija i liječenje početnog raka vrata maternice“, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i Gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića

 
 

Dodijeljene donacije prikupljene humanitarnom akcijom Terry Fox Run

Damir Eljuga, Josip Bašić, Edwin Loughlin, Goran RoićZagreb, 10. veljače 2012. – Uoči Svjetskog dana bolesnika organizatori humanitarne akcije Terry Fox Run – agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding, hotel The Regent Esplanade i agencija Media Val – na današnjoj su konferenciji za novinare Institutu Ruđer Bošković te Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj uručili donacije prikupljene u okviru 12. izdanja akcije u Hrvatskoj.

Cilj je humanitarne akcije Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Ukupno je prikupljeno 310.000 kuna od čega je polovicu iznosa primio Institut Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje raka molekularnim mehanizmima, dok će druga polovica poslužiti Klinici za dječje bolesti Zagreb za kupnju neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

Prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je: „Iskreno smo zahvalni na donaciji koja će nam omogućiti nabavu četeri neinvazivna  monitora za otkrivanje boli kod  djece. Poboljšanje procjene boli dovodi do unapređenja standarda liječenja, a time i podizanja kvalitete života oboljelog djeteta“.

„Kad se radi o borbi protiv raka, uvijek je prisutna potraga za novim i uspješnijim rješenjima. Trenutno se bavimo istraživanjem raka molekularnim mehanizmima koji se aktiviraju u odgovoru stanica tumora na kemoterapiju. Za potrebe takvog istraživanja koristit ćemo dio donacija, dok će se drugi dio iskoristiti za nabavu potrebnih kemikalija i opreme, izjavila je dr. sc. Maja Osmak, znanstvena savjetnica Instituta Ruđer Bošković.

Humanitarna trka Terry Fox Run održana je 18. rujna prošle godine na Jarunu, a trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla u njoj je sudjelovalo više od 5.000 građana. Brojni su građani akciju podržali i kupnjom majica te pozivom na poseban Metronetov broj.

Edwin Loughlin, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, najavio je novo izdanje trke za 23. rujna 2012. te zahvalio svima koji su svojom plemenitošću i donacijama pridonijeli uspjehu lanjske humanitarne akcije. Ujedno je pozvao građane da se i u novo izdanje uključe u što većem broju.

„Uvjereni smo da će rad doniranih institucija otvoriti vrata novim spoznajama koje će unaprijediti naše razumijevanje ove bolesti te omogućiti inovativne načine dijagnosticiranja i liječenja raka“, rekao je doc. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, istaknuvši da je u posljednjih dvanaest godina održavanja trke u Hrvatskoj prikupljeno više od 5 milijuna kuna.

 

Neda Ferenčić Vrban,dr.med.

 
 

Igrači Medveščaka pokrenuli akciju za pomoć djeci oboljeloj od raka

KHL Medveščak Zagreb i dalje je aktivan u svom humanitarnom djelovanju i želji da svojim primjerom i akcijama pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna. Ovoga puta Medvjedi - Michael Ouzas i Ivan Šijan odlučili su pokrenuti akciju za pomoć djeci oboljeloj od raka.

Igrači Medveščaka - vratar Michael Ouzas i branič Ivan Šijan odlučili su simboličnim brijanjem glave pokazati da suosjećaju sa svom onom djecom koja su oboljela od raka te pokreću akciju kojom će se prikupljati donacije kako bi se zdravstvenim institucijama i udruzi Hrvatske lige protiv raka omogućilo da što kvalitetnije provode liječenje te nabave nužno potrebne lijekove za liječenje ove teške bolesti.

Također, u dogovoru igrača i kluba uoči utakmica protiv EC Red Bull Salzburga i Sapa Fehervar AV19 koje se igraju 12. i 14. veljače 2012. godine u Domu Sportova prodavat će se zimske Medveščak kape, a financijska sredstva od prodaje kapa donirat će se udruzi Hrvatske lige protiv raka.

Više informacija na stranici kluba Medveščak.

 
 

1. hrvatski simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice

Hrvatska liga protiv raka u prigodi 45.obljetnice osnutka s udrugom „Zdravka“,  „Aktiva“ i klinikom za ginekologiju i porodništvo KBC "Seste milosrdnice" iz Zagreba priređuje 1. simpozij s međunarodnim sudjelovanjem u prigodi nacionalnog dana i europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.

 
Poveznice:   
predavanja
 

U SVETOSTI TIŠINE

Koncert u povodu 45. obljetnice Hrvatske lige protiv raka.

 
 
Prvi  < 51 52 53 54 55 >  Zadnji
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka