Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
.
.
 
Hrvatska liga protiv raka
23.03.2024.
Obilježen je 28. Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
19.03.2024.
Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
18.03.2024.
EnoGastro događaj Wine ViP Event donirao Hrvatsku ligu protiv raka
14.03.2024.
Hotel Antunović ugostio humanitarni enogastro događaj
09.03.2024.
Kulinarska radionica života
08.02.2024.
Rak u Hrvatskoj - epidemiološki podaci
08.02.2024.
Organizatori trke Terry Fox Run uručili donaciju dječjoj onkologiji
08.02.2024.
Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!
04.02.2024.
Kolektivnim optimizmom do smanjenja nejednakosti i veće dostupnosti inovacija u onkološkoj skrbi!
27.01.2024.
Održan 17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
27.01.2024.
Dječji crteži za obilježavanje Nacionalnog dana mimoza
23.01.2024.
17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
 

„ACAP Medical day“ u sklopu konferencije „Connecting the Doers: taking Croatia to the Next Level“

U Zagrebu, u hotelu Sheraton, održana je 6. srpnja konferencija o medicinskim temama  „ACAP Medical day“ u sklopu konferencije „Connecting the Doers: taking Croatia to the Next Level“  kojem se okupila stručna zajednica iz raznih područja poduzetništva, ekonomije, menadžmenta, medicine, farma industrije, organizacija civilnog društva, medija i drugih kako bi razmijenila najnovija znanja i iskustva, a kao predstavnica Hrvatske lige protiv raka (HLPR) sudjelovala je prim. Tatjana Nemeth Blažić, dopredsjednica HLPR-a.

Konferenciju je organiziralo međunarodno društvo hrvatsko američkih profesionalaca Association of Croatian-American Professionals (ACAP) pod predsjedanjem prof. dr. Stevena Živka Pavletića, u suradnji s brojnim partnerima i sponzorima. ACAP je međunarodna neprofitna mreža više od 2000 stručnjaka u raznim područjima industrije i akademskih zajednica koje djeluje s ciljem poticanja razmjene znanja, poticanja razvoja i inicijativa izvrsnosti na raznim područjima. Konferenciju je uvodnim riječima pozdravio premijer Andrej Plenković.

Značajan dio tema bio je posvećen unaprjeđenju prevencije, dijagnostike i liječenja karcinoma u Hrvatskoj i svijetu, prvog uzroka smrtnosti u mnogim zemljama Europe, te su predstavljeni primjeri dobre prakse i mogućnosti za unaprjeđenje u Hrvatskoj u tom području. Zanimljiv dio na konferenciji je bila i panel prezentacija primjera transfera tehnologije u kliničkoj praksi te uspjesi i izazovi u tom području.

Poruke i zaključci konferencije su kao što i naziv tog dana konferencije kaže: „Potrebno je identificirati i osloboditi hrvatske mogućnosti za unaprjeđenje zdravlja - „Unlocking Croatia's Potential for Healthy Living“, a u tome mogu pomoći i u današnje vrijeme aktualna načela dr. Andrije Štampara, umrežavanje, razmjena iskustava i praksi među uspješnim tuzemnim i inozemnim stručnjacima uz uključivanje potencijalnih izvora znanja i mogućnosti iz dijaspore. U panel raspravi „Rak u Hrvatskoj – imamo li napredak?“ govorilo se o epidemiološkim podacima u Hrvatskoj te je naglašeno da podaci pokazuju smanjenje smrtnosti od raka no ima još prostora za poboljšanja u smanjenju pojavnosti i doživljenju. Na radionici “Je li Hrvatska spremna za Nacionalni sveobuhvatni Centar za rak“, Centar s integriranim pristupom liječenju onkološkog bolesnika, zaključeno je da je razvoj takvog Centra potreban i to je jedan od ciljeva Nacionalnog strateškog okvira protiv raka do 2030. Za postizanje ciljeva i poboljšanja o kojima se raspravljalo na konferenciji ključni su, kao što je i u nazivu konferencije navedeno, „doersi“ – ljudi koji imaju inicijativu, volju, želju, snagu i sposobnost činiti konkretne pomake i njihovo umrežavanje/povezivanje. HLPR će u tome pomagati prema svojim mogućnostima djelovanja.

 

(tekst: dr.Tatjana Nemeth Blažić)

 
 

Održana akcija 12 minuta kretanja protiv raka

Povodom Europskog tjedna borbe protiv raka u četvrtak 25. svibanja na Europskom trgu u Zagrebu održana je akcija 12 minuta kretanja protiv raka.

 
 

Održan okrugli stol povodom tjedna cijepljenja – o važnosti cijepljenja protiv HPV-a

Svjetski i Europski tjedan cijepljenja je tjedan kojim se želi podsjetiti javnost i stručnjake o cjepivima i cijepljenju koji su jedan od najuspješnijih metoda prevencije određenih bolesti.

 
 

Održan simpoziji o ulozi udruga u implementaciji Nacionalnog strateškog okvira protiv raka do 2030.

U Nacionalnom parku Brijuni od 22. do 23. travnja 2023. godine održavao se simpoziji "Uloga u implementaciji Nacionalnog strateškog okvira protiv raka do 2030." - stabilnost i održivost onkološki udruga u Republici Hrvatskoj. 

 
 

Romana Jerković održala konferenciju u EU parlamentu “Time to screen!”

Konferencija u EU parlamentu “Time to screen!” o implementaciji novih preporuka za programe ranog otkrivanja raka diljem EU

 
 
Prvi  < 3 4 5 6 7 >  Zadnji
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
 
Uplate donacija možete izvršiti i skeniranjem barcode-a:

HLPR - Barcode za donacije
Pomoć u prevenciji i liječenju raka