Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
Koronavirus
Koronavirus

HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA ODGAĐA DAN NARCISA
I SVE DRUGE RANIJE DOGOVORENE AKTIVNOSTI.

 
Hrvatska liga protiv raka
05.06.2020.
Video konferencija na temu “DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće”
30.05.2020.
Europska komisija donosi novi plan borbe protiv raka
27.05.2020.
DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće
18.05.2020.
Podrška djeci u situacijama kada netko koga vole boluje od ozbiljne bolesti
11.05.2020.
Europski tjedan borbe protiv raka (25.-31. svibnja 2020.)
05.05.2020.
Važnost zdrave prehrane i korisnosti pojedinih namirnica u borbi protiv raka
05.05.2020.
Važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja
27.04.2020.
Kemo mozak: „mentalna izmaglica” nakon liječenja raka
20.04.2020.
Zdravi stilovi života tijekom i nakon liječenja zloćudne bolesti
16.04.2020.
Rak i seksualno zdravlje
11.04.2020.
Psihološki stres i rak
08.04.2020.
Hrvatska liga protiv raka povodom Svjetskog dana zdravlja daruje svoje članove
 

Sudionici biciklijade Ride4Women stigli iz Atene u Zagreb

Prekrasna sportsko - edukativna poruka iz Hrvatske putuje u svijet

Zagreb,16.06.2019. Vruća ljetna nedjelja na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u znaku je zajedništva, humanosti i jedinstvene sportske avanture. Sudionici najveće eurpske edukativne biciklijade Ride4Women stigli su iz Atene u Zagreb kako bi naše sugrađane educirali o tome kako spriječiti, pravovremeno prepoznati i liječiti rak vrata maternice. Tijekom sedme europske stanice na zagrebačkom glavnom trgu, brojni zainteresirani prolaznici tako su iz prve ruke mogli saznati stručne savjete najuglednijih zdravstvenih stručnjaka iz Austrije, Grčke, Engleske, Litve, Poljske, Njemačke i Češke.

 “Od 2014. godine sudjelujem u akcijama vezanim za podizanje svijesti o raku vrata maternice. Tada smo vozili od Austrije do Španjolske. U početku su organizacije bile manje, i bilo je puno manje liječnika sudionika u bicikliranju, no tek danas u Zagrebu primjećujem kako smo tijekom zadnjih pet godina zaista utjecali na puno veći odaziv, a u svakom gradu uključuju se i gradske vlasti koje dodatno utječu na razinu važnosti akcije. Naš cilj je motivirati žene na redovite odlaske na ginekološke preglede, te razviti svijest o važnosti cijepljenja djece protiv HPV-a”- izjavio je biciklist dr. Rene Laky, ginekolog i onkolog iz Austrije.

 Na 1537 kilometara dugačkom putu koji uključuje devet europskih gradova, zagrebački glavni trg sedma je stanica ove jedinstvene biciklističke avanture. Javnozdravstvena akcija Ride4Women započela je u Ateni, a sudionici su prošli kroz kroz Skopje, Tiranu, Podgoricu, Sarajevo, Banja Luku. Nakon druženja u Zagrebu, biciklisti su kroz Ilicu, Aleju Bologne te čvor Jarek krenuli put Maribora, a potom slijedi finalni cilj u Grazu.   

 “Od raka vrata maternice godišnje oboljeva oko tristo žena, od toga nažalost sto žena godišnje umre. To je jako velika smrtnost. Ako se uzima prosjek, Hrvatska se nalazi u sredini sustava vrijednosti statističkih podataka na razini Europske unije. No, mi smo država koja zahtjeva brigu za svakog pojednica jer smo izrazito demografski načeti i borba za svaku osobu je imperativ kojega se trebamo držati. Najefikasniji i najjednostavniji način borbe protiv raka vrata maternice je prevencija. Ona najmanje košta, a uključuje edukaciju, razgovore i preventivne preglede koji mogu otkriti stadij bolesti u trenutku kada je ona apsolutno izlječiva.”- izjavio je zaključio je glavni organizator doc.dr.sc. Mario Puljiz, dr.med., voditelj odjela za ginekološku onkologiju Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice.

 Ovaj hvalevrijedan projek podržali su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, izaslanik ministra zdravstva, dr. Mate Car, bivši ministar zdravstva i saborski zastupnik dr. Siniša Varga, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Ivana Portolan Pajić, dr. med. te brojne osobe iz društvenog života.

 “Ovom edukativnom akcijom “Bicikliraj, rak vrata matrenice preveniraj” nastojimo podsjetiti na prvom mjestu naše žena o važnosti cijepljenja protiva HPV-a i ginekoloških pregleda u prevenciji raka vrata maternice naglasio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

 Događaj u Zagrebu održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba i Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde - Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka