Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
.
.
 
Hrvatska liga protiv raka
23.03.2024.
Obilježen je 28. Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
19.03.2024.
Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
18.03.2024.
EnoGastro događaj Wine ViP Event donirao Hrvatsku ligu protiv raka
14.03.2024.
Hotel Antunović ugostio humanitarni enogastro događaj
09.03.2024.
Kulinarska radionica života
08.02.2024.
Rak u Hrvatskoj - epidemiološki podaci
08.02.2024.
Organizatori trke Terry Fox Run uručili donaciju dječjoj onkologiji
08.02.2024.
Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!
04.02.2024.
Kolektivnim optimizmom do smanjenja nejednakosti i veće dostupnosti inovacija u onkološkoj skrbi!
27.01.2024.
Održan 17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
27.01.2024.
Dječji crteži za obilježavanje Nacionalnog dana mimoza
23.01.2024.
17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
 

Održana Skupština Hrvatske lige protiv raka

 

U nazočnosti većine predstavnika županijskih i gradskih liga, udruga osoba oboljelih od raka te uvaženih gostiju, Skupštinu je otvorio predsjednik Lige doc. dr. sc. Damir Eljuga. U prvom, izvještajnom, dijelu Skupštine doc. Eljuga se detaljno osvrnuo na važnije zadatke i događaje u proteklom mandatnom razdoblju uključujući i prijame u tijelima Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske, posebice u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, sudjelovanje na RTV emisijama, radu liga protiv raka- članicama Hrvatske lige protiv raka i udruga osoba liječenih od raka, te u radu ustrojbenih oblika Hrvatske lige (klubova, sekcija i dr.). Nadalje, istaknuo je da je gotovo sav rad u Hrvatskoj ligi volonterski i da je svaki član, fizički i pravni, davao od sebe maksimalno u izvršavanju zadataka Lige, a za dobrobit oboljelih od raka. Među značajnijim zadacima Lige istaknuo je vrlo uspješno organiziranje znanstvenih i stručnih simpozija ("Dijagnostika i liječenje raka dojke u vrata maternice", hotel Westin, Zagreb, 06. i 07.10.2006., "Prevencija najčešćih sijela zloćudnih bolesti", studeni 2006.), humanitarnih koncerata ("Glazbeni biseri", HNK, listopad 2006., "Niste sami", studeni 2010.), edukativnih predavanja i kampanja u više hrvatskih gradova ("Budi zdravka", "Želimo govoriti", "Volite svoje dojke"). U proteklom razdoblju Hrvatska liga protiv raka redovito je obilježavala Dan narcisa, Dan ružičaste vrpce, Dan mimoza i organizirala nadasve uspješne humanitarne utrke Terry Fox Run. Početkom listopada 2009. g. usvojena je Rezolucija o zloćudnim tumorima u čijem su donošenju značajnu ulogu imali predstavnici Lige. Zahvaljujući, također, velikom angažmanu rukovodstva Hrvatske lIge protiv raka, dana 25. veljače 2011., odlukom Sabora proglašen je Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. U proteklom razdoblju edicirano je nekoliko edukativnih letaka: "Spriječimo rak vrata maternice", "Spriječimo tumore glave i vrata", "Spriječimo rak dojke", "Rekonstruktivna kirurgija dojke" te dvije vrijedne edukativne knjižice autora dr. Rudolfa Tomeka: Spriječiti mučninu i povraćanje i Znanjem protiv raka dojke.

 

Nakon pregleda najznačajnijih događanja u proteklom mandatnom razdoblju pristupilo se programsko-izbornom dijelu Skupštine. Osim što će se i dalje nastaviti dosadašnje vrlo uspješne humanitarne akcije i kampanje, u programskom dijelu Skupštine istaknuti su i neki novi ciljevi i zadaci koje su svi nazočni jednoglasno prihvatili.

 

Izborni dio Skupštine započeo je razrješavanjem dosadašnjih predstavnika Lige. Potom su javnim glasovanjem izabrani novi predstavnici užeg vodstva i Predsjedništva Lige.

 

Za Predsjednika jednoglasno je izabran Damir Eljuga,. Za članove Predsjedništva jednoglasno su izabrani: Mira Blažinović, Zdravko Ebling, Neda Ferenčić Vrban, Josip Fajdić, Tereza Grgić, Nadica Jambrek, Zvonko Kralj, Marko Margaritoni, Miloš Manestar, Ira Pavlović Ružić, Hussein Saghir, Marija Sačer, Ivanka Špalj i Rudolf Tomek (ukupno 14 članova).

 

Za članove Nadzornog odbora jednoglasno su izabrani: Vlasta Hautz Maričić, za predsjednicu, Mirjana Psarić za člana i Zvonko Erak za člana, a za zamjenike: Stanko Belina, Biserka Knezić Frković i Alan Šerman.

 

Za članove Stegove komisije jednoglasno su izabrani: Marjan Nemet, za predsjednika, Ljerka Begić za člana i Stanislav Segedi za člana.

 

Po svršetku izvještajno-programsko-izborne Skupštine Hrvatske lige protiv raka koju je zaključio prim. Rudolf Tomek zahvalivši se svima na sudjelovanju i suradnji, novoizabrane članovi Predsjedništva odmah su održali konstituirajuću sjednicu na kojoj su izbarana 3 potpredsjedika: mr.sc.Ivanka Špalj, profesor, prim. dr.sc. Rudolf Tomek, dr. med. i Nadica Jambrek, mr. pharm. Za Glavnog tajnika izabrana je Neda Ferenčić Vrban, dr. med., a za tajnika Ilona Sušac, dr. med.

 

Na kraju Konstituirajuće sjednice Predsjednik Lige doc.dr.sc. Damir Eljuga zahvalio se nazočnima na radu i strpljenju, te poželio svima i dalje puno uspjeha u akcijama i kampanjama koje će se provoditi na dobrobit mnogih kojima je naša pomoć potrebna.

 

Tajnica Lige:

 

Dr. Ilona Sušac

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
 
Uplate donacija možete izvršiti i skeniranjem barcode-a:

HLPR - Barcode za donacije
Pomoć u prevenciji i liječenju raka