.
.
 
CroGlobathon
CroGlobathon

22.04.2018.

 
Dan narcisa
Dan narcisa

24.03.2018.

 
Emocije i rak
Emocije i rak

Psihoedukative radionice

za žene oboljele od raka

 
Hrvatska liga protiv raka
11.06.2018.
Svečano predstavljani rezultati projekta „Emocije i rak“
28.05.2018.
Brojne javnozdravstvene kampanje obilježile Europski tjedan borbe protiv raka
20.05.2018.
U parku Maksimir stotine građana zajedno vježbalo za zdrav i dug život
14.05.2018.
12 minuta kretanja protiv raka
25.04.2018.
5. hrvatski Globathon privukao brojne ljubitelje prirode
12.04.2018.
5.Hrvatski Globathon i 19. pohod Liječničkom stazom Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora
25.03.2018.
Na središnjem zagrebačkom trgu uspješno obilježen 22. Dan narcisa
22.03.2018.
Mobilni mamograf u udruzi Kamensko
21.03.2018.
Najavljen 22. Dan narcisa ispred kipa Marije Jurić Zagorke
11.03.2018.
22. Dan narcisa i ove godine bit će tradicionalno održan prve subote proljeća
26.02.2018.
U siječnju održan 34th Annual 2018 Atlanta Breast Surgery Symposium
25.02.2018.
Kako se oduprijeti raku?
 

Obilježena 20. obljetnica Lige protiv raka Koprivničko-Križevačke županije

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije je u petak 24. studenog 2017. proslavila 20. obljetnicu uspješnog rada i djelovanja

Na svečanoj sjednici u koprivničkoj gradskoj vjećnici  članove Lige pozdravila je i čestitala jubilej dopredsjednica Hrvatske Lige protiv raka dr. Ilona Sušac, Uz nju sjednici su nazočile i dopredsjednica mr.sc. Ivanka Špalj i tajnica prof. Iva Pašalić. Svoje čestitke nazočnima su uputili  i predstavnici Grada, Županije, ostalih Liga i Klubova bolesnika.

Izvješće o radu Lige podnijela je predsjednica  dr. Marija Sačer. Podsjetila je da borba protiv raka na ovom prostoru traje dulje od 40 godina. Prve aktivnosti provodile su se u organizacijama  Crvenog križa, a 1983. godine osnovana je Liga protiv raka općine Koprivnica. Sa zahvalnošću je podsjetila na svoje prethodnike, posebice na dr. Dragutina Totha i dr. Zlatku Nemet Lojan.

Osnivanjem Županijske Lige 1997. g. borba protiv raka doživjela je puni zamah. U prvih deset godina uz preventivne aktivnosti naglasak je bio na humanitarnim akcijama, koncertima, aukcijama na kojima su prikupljena znatna novčana sredstva za nabavu medicinske opreme.

Danas  liga provodi više značajnih  preventivnih  projekta. Posebno su vrijedni oni namijenjeni mladima i djeci populaciji u kojoj preventiva i ima najviše smisla. To su "Zajedno protiv pušenja" u srednjim školama i "Edukacijom spriječimo rak vrata maternice" u  osnovnim školama. S ponosom je istakla  "Malu ligu", osnovanu 2009. godine, projekt koji se provodi u 10-ak županijskih osnovnih škola, a najaktivnija je u Virju gdje je i osnovana.

Naročitu pažnju Liga posvećuje oboljelim od raka, osnivajući  klubove bolesnika. Tako danas djeluju klubovi žena oboljelih od raka dojke: Nada u Koprivnici,  Narcise u Đurđevcu i Agata u Križevcima, ILCO - Klub bolesnika sa stomom i klub Prostata. Za klubove Liga organizira i sudjeluje  s bolesnicima na godišnjim sastancima žena oboljelih od raka u Šiljevcu i s onkološkim bolesnicima u Račarici. Spomenula je nastojanja Lige, da  bolesnicima oboljelih od malignih bolesti omogući potporu psihologa. Zasada su to psihološke radionice, predavanja i susreti s psihologom. Još je jedan vrlo uspješan   projekt namijenjen oboljelima i to Ligina"Posudionica pomagala" , osnovana 2010. godine

Županijska Liga redovito obilježava sve značajnije datume za Ligu i organizira javno zdravstvene kampanje: Dan mimoza, Dan narcisa, Dan irisa ili plave vrpce, Dan ružičaste vrpce, kestenijada, Globathon.

Na izdavačkom planu,  tiskana je knjiga  Hranom protiva raka, Monografija - 10 godina županijske Lige, Ligini godišnjaci¸ brošura Edukacijom i cijepljenjem spriječimo rak vrata maternice te brojni edukativni letci i book markeri.

Tijekom 20 godina županijske Lige prikupljeno je na dobrotvornim koncertima, aukcijama slika, prodajom blagdanskih čestitki, iz članarina i donacija oko 2.5 milijuna kuna. Sva su ta sredstva donirana za nabavu medicinske opreme za koprivničku bolnicu i domove zdravlja.

Za uspješan rad i sveukupan doprinos u zaštiti zdravlja,  županijska Liga je primila brojna  priznanja između kojih ističemo: Plaketu Hrvatske Lige protiv raka, Povelju Koprivničko-križevačke županije i Plaketu grada Koprivnice.

Nakon izvješća predsjednice, uslijedilo je slijedilo predstavljanje 3. svečanog broja Liginog godišnjaka., koji donosi osvrt na sve Ligine aktivosti, stručne članke, prilog o Maloj Ligi, a posebno je istaknut literarni prilog - pjesma  Jednog dana, autorice Božice Jelušić, napisan upravo za ovu prigodu.

Svećana sjednica završila je podjelom zahvalnica i plaketa Lige brojnim zaslužnim pojedinima i institucijama.

Nakon svečane sjednice održan je u prepunoj dvorani Domoljub, tradicionalni Ligin dobrotvorni koncert  na kojem su u međimursko-podravskom glazbenom programu nastupili etnoglazbenica Lidija Bajuk, cimbalist Andrija Maronić  i dobitnici dva Porina Tamburaški sastav KUD-a "Seljačka sloga" iz Donje Dubrave.

Tom je prigodom dr. Sačer još jednom zahvalila svima na potpori naglasivši važnost zajedništva, entuzijazma  i sinergije u borbi protiv raka, nazvavši pritom Ligu oazom dobra, posvećenu čovjeku, životu i zdravlju

Večer u povodu 20. obljetnice županijske Lige završila je domjenkom i ugodnim  druženjem domaćina i gostiju u Podravkinom rekreacijskom centru "Štagelj".

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka