Zagreb 16.06.2019
Zagreb 16.06.2019

STARTNO MJESTO:

Trg bana Josipa Jelačića u 9 sati

 

 

 

BICIKLIRAJ - rak vrata maternice PREVENIRAJ!

 
Hrvatska liga protiv raka
16.06.2019.
Sudionici biciklijade Ride4Women stigli iz Atene u Zagreb
18.05.2019.
Javnozdravstvena akcija 12 minuta kretanja protiv raka
11.05.2019.
Psihoonkološko savjetovalište
28.04.2019.
6. hrvatski Globaton poslao poruku o važnosti kretanja i boravka u prirodi
06.04.2019.
Održana izborna skupština Hrvatske lige protiv raka
24.03.2019.
23. Dan narcisa u znaku pada smrtnosti od raka dojke
10.02.2019.
Obilježen Svjetski dan bolesnika
06.02.2019.
Đani Stipaničev emotivnim koncertom “To je tvoja zemlja” oživio sjećanja na Vicu Vukova
05.02.2019.
Hrvatska liga protiv raka održala dan širom otvorenih vrata
31.01.2019.
Svjetski dan protiv raka i Hrvatski tjedan protiv raka
29.01.2019.
Konferencija o raku Fight&Win u EU Parlamentu
20.01.2019.
12. Dan mimoza ispunjen pozitivnim vijestima
 

Nužno je smanjiti smrtnost od raka dojke jednoglasna je poruka Dana dojki & BRA Day-a

Liječnici upozorili na važnost prevencije i brojne mogućnosti suvremene rekonstrukcije dojke

Zagreb, 29.09.2018. Nužno je smanjiti smrtnost od raka dojke poruka je prvog ovogodišnjeg jesenskog vikenda koji je u znaku međunarodnog Dana dojki & Bra Daya. Brojni građani, liječnici, državni dužnosnici i poznate osobe okupili su se na zagrebačkom Cvjetnom trgu kako bi zajedno poslali poruku o važnosti prevencije raka dojke koji svakog dana ugasi u prosjeku tri života. Ususret mjesecu posvećenom borbi protiv jedne od najsmtronosnijih bolesti današnjice, svoja iskustva podijelile su žene koje su preboljele rak dojke, a onkolozi i onkoplastični kirurzi upozorili su na važnost i metode prevencije koje spašavaju život.

“Danas smo se okupili ne samo da bismo educirali žene o važnosti ranog otkrivanja raka dojke što je jedan od glavnih preduvjeta za uspješno liječenje već i o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije dojke. Cilj je multidisciplinarni i sveobuhvatni pristup koji obuhvaća rano otkrivanje, uspješno liječenje i kada za to postoji medicinska indikacija, rekonstrukciju dojke odmah po njezinom odstranjivanju.” – rekao je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga.

Uz edukaciju o metodama prevencije raka dojke, liječnici su savjetovali građane kako se sa psihološke strane nositi s dijagnozom ove bolesti te najnovijim metodama suvremene rekonstrukcije nakon uklanjanja dojke zbog raka.

Dan Dojki & Bra Day posvećen prevenciji, ranom otkrivanju, liječenju i rekonstrukciji zaista je iznimno značajan za zdravlje žena.”- izjavio je prof.dr.sc. Rado Žic te dodao: “U liječenju oboljelih žena u Hrvatskoj od samog početka sudjeluju plastični kirurzi stoga su žene od prvog dana upoznate sa svim mogućnostima rekonstrukcije i sve se više odlučuju na ovaj zahvat.”

Dan Dojki & Bra Day podržali su brojni visoki državni dužnosnici kao što su izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra zdravstva Tomislav Dulibić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik HZJZ Krunoslav Capak, zamjenica i pomoćnica pročelnika gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Željka Josipović Jelić i Ivana Đerek Dubravčić, ispred Hrvatske liječničke komore Iva Pejnović Franelić, saborski zastupnik Gordan Maras i drugi. Obilježavanju su se pridružile i osobe iz društvenog života glumica Ankica Dobrić, televizijski voditelji Iva Šulentić i Davor Dretar Drele, sopranistica Antonela Malis, košarkaš Andro Anzulović, Miss Universe Hrvatske Mia Pojatina, Biserka Petrović, trener HAVK Mladost Zoran Bajić i drugi.

“Sebe često stavljamo na zadnje mjesto, a tek kada se upravo nama dogodi ono što smatramo da se događa samo drugima, shvatimo stvarnu važnost brige za svoje zdravlje i odlaska na redovne preglede. Ovim putem pozivam čelnike naše države da što više ulažu u modernu medicinu, a manje u građevine jer će tako brojnim oboljelima koji se susreću s ovom opakom bolešću pružiti veću mogućnost izliječenja.” – izjavila je glumica Ankica Dobrić koja je i sama vodila bitku s rakom dojke.

Međunarodni Dan dojki & Bra Day održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba. Podupiratelji su škola Narodnog zdravlja Andrija Štampar i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Europa Donna Hrvatska, Hrvatska zajednica laringektomiranih, Liga protiv raka Zagrebačke županije i Zagrebačka liga protiv raka.

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka