Europski strukturni i investicijski fondovi
 
Hrvatska liga protiv raka
16.09.2021.
Terry Fox Run Hrvatska najavljuje – I ove godine družimo se virtualno!
28.06.2021.
Hrvatska i Europa mogu „dekodirati“ rak te spriječiti čak 40% slučajeva
25.06.2021.
Pridružite nam se na virtualnoj konferenciji „DEKODIRAJMO RAK – POBIJEDIMO RAK!“
13.05.2021.
Besplatna online predavanja za onkološke bolesnike
30.03.2021.
Webinar o raku dojke Hrvatske lige protiv raka u prigodi 25. Dana narcisa
26.03.2021.
Zagrebačke fontane zasvijetlile u znaku 25. Dana narcisa
25.03.2021.
Najava 25. Dana narcisa
23.02.2021.
Objavljeno je internetsko sučelje projekta HERO
12.02.2021.
Hrvatska liga protiv raka obilježila 54 godine rada
07.02.2021.
Virtualno psihoonkološko savjetovalište
05.02.2021.
Održan 2. Virtual HEROIC Policy MeetUp
04.02.2021.
Hrvatski organizatori uručili donaciju Institutu Ruđer Bošković  na Svjetski dan borbe protiv raka
 

Hrvatska liga protiv raka obilježila 54 godine rada

U godini pandemije i potresa borba onkoloških pacijenata nikada nije bila teža

Zagreb, 11.02.2021.-Hrvatska liga protiv raka povodom Svjetskog dana borbe protiv raka i završetka Hrvatskog tjedna borbe protiv raka održala je virtualno psihoonkološko savjetovalište pod nazivom Više znanja, manje rakaOvim hvalevrijednim projektom na kojem su hrvatski liječnici podijelili najnovija iskustva o borbi s rakom u nikad izazovnijoj protekloj godini, Hrvatska liga protiv raka ujedno je obilježila i 54 godine uspješnog djelovanja. Ovom prilikom stručnjaci su istaknuli kako je onkološka ali i psihološka terapija nikad važnija u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa i katastrofalnih potresa koji su pogodili našu zemlju te samim time značajno otežali životnu borbu onkološkim pacijentima.

"U daleko boljoj poziciji su onkološki pacijenti koji su prošli najteži oblik liječenja i koji trenutno nemaju znakova zloćudne bolesti. S posebnom pažnjom, razumno i promišljeno treba postupati s onima kojima je zloćudna bolest prisutna u organizmu i kojima onkološko liječenje ulijeva nadu u izlječenje, duži i kvalitetniji život. Njima trebaju dati prednost i oni koji su prošli to iskustvo i oni kojima je to posao.” – ističe spec. onkologije i radioterapije Ilona Sušac te dodaje. “Iako su oči svih uprte u medicinske uređaje i lijekove, ne smijemo zaboraviti da i RIJEČI LIJEČE i da je ČOVJEK ČOVJEKU NAJBOLJI LIJEK! Ne propustimo im pomoći svi, i riječju i djelom!"

U virtualnom psihoonkološkom savjetovalištu Više znanja, manje raka koji financira  EU socijalni fond u sklopu promocije zdravlja i prevencije bolesti sudjelovala je i doc. dr. Lovorka Brajković, psihologinja koja je govorila o psihološkoj pomoći i podršci onkološkim bolesnicima - od dijagnoze do izlječenja. Matej Meštrović kao muzikoterapeut i pijanist istaknuo je važnost muzikoterapijskog savjetovanja onkoloških bolesnika  i članova obitelji u smanjivanju stresa. Doc. dr. Domagoj Eljuga, spec. kirurg predstavio je psihoonkološko savjetovanje bolesnica prije odlaska na operaciju raka dojke dok je dr. Neda Ferenčić Vrban, spec. školske medicine govorila o psihoonkološkom savjetovanju žena koje su oboljele od raka vrata maternice.

“Psihoonkološka podrška važan je i neizostavan dio multidisciplinarnog tima u prevenciji i liječenju zloćudnih bolesti. Stoga na današnji dan Hrvatska liga protiv raka s naglaskom na psihoonkološku podršku obilježava Svjetski dan bolesnika.”- istaknula je Neda Ferenčić Vrban, dr.med, glavna tajnica HLPR dok je prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka zaključio: “"Nastojimo pružati psihološku potporu onkološkim bolesnicima i članovima njihovih obitelji, makar i virtualnim načinom, jer držimo da je to u ovim teškim vremenima iznimno važno.

Hrvatska liga protiv raka dugi niz godina pruža psihološku pomoć svojim korisnicima u obliku radionica, predavanja, druženja, izmjene iskustava, a tijekom proteklog razdoblja ona je posebno usmjerena na pomoć onkološkim bolesicima i nihovim obitelima tijekom epidemije korona virusa i prirodnih katastrofa.

Liga nije samo humanitarna udruga koja se bori  protiv raka i za dobrobit onkoloških bolesnika, već je i uspješan organizator brojnih kulturnih događanja, osobito koncerata. Tako su protekle obljetnice Lige proslavljene tradicionalnim koncertima hrvatskih renomiranih izvođača u uvijek do posljednjeg mjesta ispunjenoj KD Vatroslav Lisinski uz ovacije dirnute publike.

Ove godine zbog epidemiološke situacije održavanje tradicionalnog koncerta nažalost nije bilo moguće ali se s veseljem možemo prisjetiti čarolije prošlogodišnjeg koncerta Kuća Naše pisme uz nadu da ćemo sljedeću obljetnicu Hrvatske lige protiv raka opet obilježiti na ovaj predivan način.

Dašak čarolije s prošlogodišnjeg koncerta možete pogledati na linku : https://youtu.be/yAVuk_BQOS4

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka