Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
Koronavirus
Koronavirus

HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA ODGAĐA DAN NARCISA
I SVE DRUGE RANIJE DOGOVORENE AKTIVNOSTI.

 
Hrvatska liga protiv raka
05.06.2020.
Video konferencija na temu “DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće”
30.05.2020.
Europska komisija donosi novi plan borbe protiv raka
27.05.2020.
DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće
18.05.2020.
Podrška djeci u situacijama kada netko koga vole boluje od ozbiljne bolesti
11.05.2020.
Europski tjedan borbe protiv raka (25.-31. svibnja 2020.)
05.05.2020.
Važnost zdrave prehrane i korisnosti pojedinih namirnica u borbi protiv raka
05.05.2020.
Važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja
27.04.2020.
Kemo mozak: „mentalna izmaglica” nakon liječenja raka
20.04.2020.
Zdravi stilovi života tijekom i nakon liječenja zloćudne bolesti
16.04.2020.
Rak i seksualno zdravlje
11.04.2020.
Psihološki stres i rak
08.04.2020.
Hrvatska liga protiv raka povodom Svjetskog dana zdravlja daruje svoje članove
 

Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sv. Juraj HRM oduševili koncertom u Lisinskom

Hrvatska liga protiv raka u Lisinskom proslavila 53. godišnjicu rada

Prepuna koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog divnom je energijom i emocijom dočekala domaćine velikog donatorskog gala koncerta Kuća naše pisme. Poseban glazbeni repertoar kojeg su pjevali velikani Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sv. Juraj HRM započeo je zajedničkom izvedbom pjesme Kuća naše pisme. Mnogobrojna dirnuta publika uživala je u dvosatnom programu u kojem su se izmjenjivale najljepše sjetne skladbe poput neizostavne obrade Oliverovog hita Cesarica koji je ispunio dvoranu posebnom emocijom.

''Izvrstan je osjećaj nastupiti u ispunjenom Lisinskom za ovako važnu stvar. Čovjek u svojem životu rijetko ima priliku učiniti nešto za neku svrhu, najčešće samo prolazimo pokraj okolnosti koje su jače od nas. Počašćen sam što su me Hrvatska liga protiv raka i Scardona pozvali, uz Tedija i klapu Sv. Juraj HRM, da nastupam ovdje na koncertu nazvanom po pjesmi koju sam napisao. Kolege glazbenici i ja smo željeli napraviti jedan malo drugačiji koncert koji ima namjeru pokloniti pjesmu ljudima koji se nose s tim teškim situacijama. Mislim da smo uspjeli i nadam se da su suze večeras bile samo sretne suze!'” – izjavio je glazbenik Goran Karan.

Naziv koncerta inspiriran je pobjedničkom skladbom Gorana Karana, Tedija Spalata i klape sv. Juraj HRM na Splitskom festivalu 2019. U povijesti Splitskog festivala samo se tri puta dogodilo da izvođač dobije i nagradu žirija i nagradu publike. Jedan od ta tri puta dogodio se Goranu Karanu, Tediju Spalatu i klapi Sv. Juraj HRM za pjesmu Kuća naše pisme, po kojoj ovaj divan gala donatorski koncert nosi ime. Ljubav prema pjesmi, rodnom kraju i Dalmaciji te zajedničkom druženju i odrastanju ono je što daje dušu ovoj humanoj suradnji. Koncert je vodila Ljiljana Vinković.

Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen nadolazećim aktivnostima Hrvatske lige protiv raka koja više od pet desetljeća raznim radionicama, savjetovanjima i potporama pomaže, koliko najviše može, oboljelima od svih vrsta raka te Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj.

''Poznato je da rak ne nagriza samo tkivo ili organ gdje je nastao već i dušu oboljelog pacijenta i zato su iznimno važni psihološka potpora i rehabilitacija oboljelih, a isto tako i članova njihovih obitelji'' – zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici kao što su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Roman Mikulić, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba dr. Ivana Portolan Pajić, ministar zdravstva RH prof.dr.sc. Vili Beroš te, general bojnik Mladen Fuzul. U publici su viđeni i Tončica Čeljuska, Davor Štern sa suprugom Rankom, Antonella Malis, Lidija Bačić, Milada Privora, Ronald Braus, Matej Meštrović, Dubravko Šimenc i mnogi drugi.

Donatorski gala koncert Kuća naše pisme održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka povodom Svjetskog dana bolesnika i 53. obljetnice rada Lige. Suorganizatori koncerta su HDS ZAMP - Glas autora i diskografska kuća Scardona. Pokrovitelji koncerta su Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva RH i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a partner Agroproteinka.

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka