Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
Koronavirus
Koronavirus

HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA ODGAĐA DAN NARCISA
I SVE DRUGE RANIJE DOGOVORENE AKTIVNOSTI.

 
Hrvatska liga protiv raka
05.06.2020.
Video konferencija na temu “DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće”
30.05.2020.
Europska komisija donosi novi plan borbe protiv raka
27.05.2020.
DEKODIRAJMO RAK - za sljedeće desetljeće
18.05.2020.
Podrška djeci u situacijama kada netko koga vole boluje od ozbiljne bolesti
11.05.2020.
Europski tjedan borbe protiv raka (25.-31. svibnja 2020.)
05.05.2020.
Važnost zdrave prehrane i korisnosti pojedinih namirnica u borbi protiv raka
05.05.2020.
Važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja
27.04.2020.
Kemo mozak: „mentalna izmaglica” nakon liječenja raka
20.04.2020.
Zdravi stilovi života tijekom i nakon liječenja zloćudne bolesti
16.04.2020.
Rak i seksualno zdravlje
11.04.2020.
Psihološki stres i rak
08.04.2020.
Hrvatska liga protiv raka povodom Svjetskog dana zdravlja daruje svoje članove
 

Emotivni koncert Monike Leskovar oduševio ispunjenu dvoranu HGZ-a

Prihod od ulaznica pomoći će izgradnji zavoda za dječju onkologiju i hematologiju KBC Zagreb

Zagreb, 14. studenoga 2019. - Humanitarni koncert jedne od najboljih hrvatskih violončelistica Monike Leskovar u duu s pijanisticom Ivanom Švarc Grenda oduševio je dirnutim posjetiteljima ispunjenu dvoranu Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ). Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja. U dvosatnom nastupu Monika i Ivana izvele su „Fratres“ Arva Pärta, Sonatu za violončelo i klavir Dore Pejačević te Sonate Claudea Debussya i Sergeja Prokofjeva, a publika ih je ispratila ovacijama.

“HDGU je iznimno zadovoljan i sretan što je mogao sudjelovati u ovom plemenitom projektu. Zahvaljujemo prof. Eljugi koji nas je sve povezao, a osobito umjetnicama Moniki Leskovar i Ivani Švarc Grenda na sjajnom koncertu. Vjerujem da smo pokazali da je klasična glazba jedno od najljepših ljudskih dostignuća, baš kao što su naša djeca sasvim sigurno ona najvrijednija.“ – istaknula je Jelena Knešaurek Carić, voditeljica ureda HDGU.

Koncert je održan u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Hrvatske lige protiv raka u sklopu projekta Glazebni umjetnici Zagrebu. Prihod od ulaznica na ovom koncertu namijenjen je Zakladi - Dječja onkologija Rebro za izgradnju novog Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju.

“Ovaj Zavod u kojem će s teško bolesnom djecom tijekom višemjesečnog liječenja moći boraviti roditelji nužno je čim prije dovršiti i opremiti.“- istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Za gradnju prijeko potrebnog novog Zavoda koji će mališanima oboljelim od raka omogućiti dostojanstveno liječenje, raznim akcijama do sada je prikupljeno 12, a nedostaje još 20 milijuna kuna. Gradnja je započeta na vrhu postojeće zgrade na Rebru. Trenutno je u završnoj fazi postavljanja krova, nakon čega slijedi fasada koja bi trebala biti gotova do kraja godine. U idućoj godini planiran je završetak građevinskih radova i opremanje odjela čime bi projekt do kraja sljedeće godine bio u potpunosti završen.

Humanitarnom koncertu Monike Leskovar prisustvovali su i brojni uglednici kao što su savjetnica Predsjednice za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić koja je koncert pratila sa sinom, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč, ravanatelj KBC Zagreb Ante Ćorušić, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Zagreb Jurica Vuković, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Željko Krznarić, operna diva Antonella Malis, predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga sa suprugom Ljerkom, potpredsjednice Hrvatske lige protiv raka Ilona Sušac i Ivanka Špalj te brojni drugi.

“U ime Zaklade dječja onkologija Rebro željela bih se zahvaliti predsjedniku udruge Hrvatske lige protiv raka, prof. dr. sc. Damiru Eljugi koji nas je sve povezao u ovu priču i Hrvatskom društvu glazbenih umjetnika na organizaciji koncerta. Hvala i violončelistici Moniki Leskovar i pijanistici Ivani Švarc Grenda na predivnom koncertu. Veliko hvala svima što zajednički stvaramo budućnost i bolje uvjete liječenja onima kojima je to najpotrebnije, a to su djeca!” - zaključila je predsjednica Zaklade Dječja onkologija – Rebro.

Sve informacije o Zakladi Dječja onkologija Rebro kao i o mogućnosti donacija nalaze se na www.zdor.hr

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka