Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
.
.
 
Hrvatska liga protiv raka
23.03.2024.
Obilježen je 28. Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
19.03.2024.
Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
18.03.2024.
EnoGastro događaj Wine ViP Event donirao Hrvatsku ligu protiv raka
14.03.2024.
Hotel Antunović ugostio humanitarni enogastro događaj
09.03.2024.
Kulinarska radionica života
08.02.2024.
Rak u Hrvatskoj - epidemiološki podaci
08.02.2024.
Organizatori trke Terry Fox Run uručili donaciju dječjoj onkologiji
08.02.2024.
Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!
04.02.2024.
Kolektivnim optimizmom do smanjenja nejednakosti i veće dostupnosti inovacija u onkološkoj skrbi!
27.01.2024.
Održan 17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
27.01.2024.
Dječji crteži za obilježavanje Nacionalnog dana mimoza
23.01.2024.
17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
 

Dodijeljene donacije prikupljene humanitarnom akcijom Terry Fox Run

 

"Rak je treći uzrok smrti oboljelih u razvijenom svijetu, stoga se ulažu veliki napori kako bi se poboljšala uspješnost liječenja oboljelih od raka. Jedan dio donacije namijenjen je istraživanju povećane postojeće terapije raka citostaticima, dok ćemo drugi koristiti i za nabavu potrebnih kemikalija i opreme", izjavila je dr. sc. Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković.

 

 

Akademik prof. dr. Željko Reiner, ravnatelj KBC-a Zagreb, rekao je: "Uistinu smo zahvalni na donaciji koju smo ciljano namijenili kupnji pretvarača u već postojećem ultrazvučnom aparatu. Pretvarač je neophodan i dobrodošao za održavanje kvalitete pregleda ultrazvukom hematološko-onkoloških i kardioloških bolesnika".

 

 

Humanitarna trka Terry Fox Run održana je 19. rujna prošle godine na Jarunu. U njoj je sudjelovalo nekoliko tisuća građana, a mnogi su unatoč trenutnoj financijskoj situaciji "maraton nade" podržali kupnjom majica te pozivom na Metronetov broj. Ovo izdanje trke u Zagrebu, kao jedno od najuspješnijih, posjetila je i Judith Fox-Alder, sestra Terryja Foxa i međunarodna direktorica Zaklade Terry Fox. S obzirom da inače vrlo rijetko obilazi trke izvan Kanade, njen je posjet dodatno priznanje velikom doprinosu lokalnih organizatora u borbi protiv ove opake bolesti.

 

Edwin Loughlin, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, najavio je novo izdanje trke za 18. rujna 2011. te zahvalio svima koji su svojom plemenitošću i donacijama pridonijeli uspjehu lanjske humanitarne akcije. Ujedno je pozvao građane da se i ove godine uključe u što većem broju.
"Veseli me što postoji interes građana, ali i tvrtki za Terry Fox Run, što je i rezultiralo prikupljenom donacijom u ovoj financijski kriznoj godini a koju sa zadovoljstvom doniramo KBC Zagreb-Klinici za pedijatriju (Pedijatrijskoj onkologiji) i Institutu Ruđer Bošković" rekao je doc. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka. Također je istaknuo i da prošlogodišnja trka ima poseban značaj jer se njome obilježila 30. godišnjica otkako je Terry krenuo u trku po Kanadi.

 

Više informacija dostupno na Facebook stranici akcije Terry Fox Run.

 

Institut Ruđer Bošković je javni znanstveni institut koji predstavlja središnju znanstvenu ustanovu u području prirodnih i biomedicinskih znanosti u Republici Hrvatskoj. Nakon osnivanja u svibnju 1950., istraživanja su započela 1954. godine u četiri odjela u područjima teorijske, molekularne i nuklearne fizike i elektronike, a danas se 300 znanstvenika i oko 250 znanstvenih novaka u 82 laboratorija bavi istraživanjima u područjima teorijske i eksperimentalne fizike, fizike i kemije materijala, elektronike, fizičke kemije, organske kemije i biokemije, molekularne biologije i biomedicine te istraživanjem mora i okoliša. U Institutu je smještena znanstvena oprema velike vrijednosti namijenjena ne samo znanstvenim projektima, nego i akademskoj zajednici u RH te za potrebe gospodarstva.

 

KBC Zagreb je središnja bolnička ustanova u Hrvatskoj. Za liječenje i njegu bolesnika svakodnevno skrbe 3.522 zdravstvena djelatnika. U radu im pomaže 75 zdravstvenih suradnika, a za funkcioniranje i poslovanje bolnice brine se 774 zaposlenika u tehničkom sektoru i 345 administrativnih djelatnika. Od osnutka bolnice davne 1942. godine do danas, uporno se prati razvoj svih područja medicine, stvaraju vlastiti standardi, uvode novi postupci u liječenju koji se diljem svijeta prihvaćaju i implementiraju u redovitu primjenu. KBC Zagreb je sjedište za 50 referentnih centara Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH čija je zadaća trajno praćenje i sustavno promicanje pojedinih područja medicinske struke u našoj zemlji.

 

 

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenul aakciju prikupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

 
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
 
Uplate donacija možete izvršiti i skeniranjem barcode-a:

HLPR - Barcode za donacije
Pomoć u prevenciji i liječenju raka