Emocije i rak
Emocije i rak

Psihoedukative radionice

za žene oboljele od raka

 
Hrvatska liga protiv raka
16.10.2018.
Emocije i rak
09.10.2018.
Gudački kvartet Rucner i Marijan Đuzel oduševili posjetitelje u Lisinskom
07.10.2018.
Zagrljaj jeseni u ružičastom listopadu u selu Kostanj
06.10.2018.
Održan 19. Dan ružičaste vrpce
06.10.2018.
Gudački kvartet Rucner i Marijan Đuzel predstavljaju Jesen u Lisinskom
04.10.2018.
Obilježen Dan dojki & BRA Day
29.09.2018.
Nužno je smanjiti smrtnost od raka dojke jednoglasna je poruka Dana dojki & BRA Day-a
26.09.2018.
Međunarodni Dan dojki & Bra Day
24.09.2018.
Pjesmom Tvoja zemlja Đani Stipaničev najavio humanitarni gala koncert u čast Vici Vukovu
23.09.2018.
19. izdanje Terry Fox Runa okupilo više od 5.000 sudionika
16.09.2018.
Održana humanitarna prodaja majica za Terry Fox Run
04.09.2018.
Terry Fox Run devetnaesti put na Jarunu
 

Uručena donacija prikupljenu na dvije utakmice djeci u Klaćevoj bolnici

U srijedu 21. ožujka kapetan momčadi i branič Alan Letang, vratar Michale Ouzas te mladi branič Ivan Šijan i glavna  tajnica Hrvatske lige protiv raka dr. Neda Ferenčić Vrban posjetili su Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici i razveselili mališane oboljele od raka. Tom prigodom uručili su donaciju prikupljenu na dvije utakmice namjenjeno djeci oboljeloj od zloćudnih bolesti. Od doniranih sredstava kupljena su prema potrebi Klinike za dječu onkologiju- Klaićeve bolnice dva inhalatora. I ovaj put medvejdi su pokazali veliko srce.

- Dobar je osjećaj kada si u mogućnosti nekome pomoći, pogotovo ako su još u pitanju djeca. Drago mi je što sam, zajedno s Ouzijem, sudjelovao u ovoj akciji i što smo posjetili Klaićevu. Bilo je lijepo vidjeti njihov osmijeh na licu. Nadam se da smo ih bar na trenutak odveli mislima izvan bolnice te da smo im ispunili dan, kao što su oni naš - rekao je Šijan.

Posjet je organiziran u suradnji s udrugom Hrvatska liga protiv raka povodom akcije koju su KHL Medveščak Zagreb i navijači organizirali tijekom veljače za djecu oboljelu od raka. Ouzas i Šijan tu su akciju simbolično i označili brijanjem glave. Nadamo se da će se ovakve dobrotvorne akcije nastaviti i iduće sezone.

Hvala Medvjedi!

 
 

Uspješan završetak akcije za pomoć djeci oboljeloj od raka

Navijači i hokejaši Medveščaka još su jednom pokazali svoju ljudskost, a u dvije utakmice prodajom kapa prikupljeno je 6.500 kuna donacija za Hrvatsku ligu protiv raka

 
 

Održan 1. hrvatski simozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice

U prigodi europskog tjedna protiv raka vrata maternice, dana 27.siječnja 2012. u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice održan je 1. hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Prevencija i liječenje početnog raka vrata maternice“, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i Gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića

 
 

Dodijeljene donacije prikupljene humanitarnom akcijom Terry Fox Run

Damir Eljuga, Josip Bašić, Edwin Loughlin, Goran RoićZagreb, 10. veljače 2012. – Uoči Svjetskog dana bolesnika organizatori humanitarne akcije Terry Fox Run – agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding, hotel The Regent Esplanade i agencija Media Val – na današnjoj su konferenciji za novinare Institutu Ruđer Bošković te Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj uručili donacije prikupljene u okviru 12. izdanja akcije u Hrvatskoj.

Cilj je humanitarne akcije Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Ukupno je prikupljeno 310.000 kuna od čega je polovicu iznosa primio Institut Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje raka molekularnim mehanizmima, dok će druga polovica poslužiti Klinici za dječje bolesti Zagreb za kupnju neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

Prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je: „Iskreno smo zahvalni na donaciji koja će nam omogućiti nabavu četeri neinvazivna  monitora za otkrivanje boli kod  djece. Poboljšanje procjene boli dovodi do unapređenja standarda liječenja, a time i podizanja kvalitete života oboljelog djeteta“.

„Kad se radi o borbi protiv raka, uvijek je prisutna potraga za novim i uspješnijim rješenjima. Trenutno se bavimo istraživanjem raka molekularnim mehanizmima koji se aktiviraju u odgovoru stanica tumora na kemoterapiju. Za potrebe takvog istraživanja koristit ćemo dio donacija, dok će se drugi dio iskoristiti za nabavu potrebnih kemikalija i opreme, izjavila je dr. sc. Maja Osmak, znanstvena savjetnica Instituta Ruđer Bošković.

Humanitarna trka Terry Fox Run održana je 18. rujna prošle godine na Jarunu, a trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla u njoj je sudjelovalo više od 5.000 građana. Brojni su građani akciju podržali i kupnjom majica te pozivom na poseban Metronetov broj.

Edwin Loughlin, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, najavio je novo izdanje trke za 23. rujna 2012. te zahvalio svima koji su svojom plemenitošću i donacijama pridonijeli uspjehu lanjske humanitarne akcije. Ujedno je pozvao građane da se i u novo izdanje uključe u što većem broju.

„Uvjereni smo da će rad doniranih institucija otvoriti vrata novim spoznajama koje će unaprijediti naše razumijevanje ove bolesti te omogućiti inovativne načine dijagnosticiranja i liječenja raka“, rekao je doc. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, istaknuvši da je u posljednjih dvanaest godina održavanja trke u Hrvatskoj prikupljeno više od 5 milijuna kuna.

 

Neda Ferenčić Vrban,dr.med.

 
 

Igrači Medveščaka pokrenuli akciju za pomoć djeci oboljeloj od raka

KHL Medveščak Zagreb i dalje je aktivan u svom humanitarnom djelovanju i želji da svojim primjerom i akcijama pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna. Ovoga puta Medvjedi - Michael Ouzas i Ivan Šijan odlučili su pokrenuti akciju za pomoć djeci oboljeloj od raka.

Igrači Medveščaka - vratar Michael Ouzas i branič Ivan Šijan odlučili su simboličnim brijanjem glave pokazati da suosjećaju sa svom onom djecom koja su oboljela od raka te pokreću akciju kojom će se prikupljati donacije kako bi se zdravstvenim institucijama i udruzi Hrvatske lige protiv raka omogućilo da što kvalitetnije provode liječenje te nabave nužno potrebne lijekove za liječenje ove teške bolesti.

Također, u dogovoru igrača i kluba uoči utakmica protiv EC Red Bull Salzburga i Sapa Fehervar AV19 koje se igraju 12. i 14. veljače 2012. godine u Domu Sportova prodavat će se zimske Medveščak kape, a financijska sredstva od prodaje kapa donirat će se udruzi Hrvatske lige protiv raka.

Više informacija na stranici kluba Medveščak.

 
 
Prvi  < 27 28 29 30 31 >  Zadnji
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Fax: + 385 1 3775-568
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
GDJE SE NALAZIMO
HLPR - LOKACIJA
Pomoć u prevenciji i liječenju raka